GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

       
   

GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen.

Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens aan te kunnen sluiten op de SVP. Gemeentebelangen ziet dit anders en startte daarom een petitie.

Biomassacentrale en CO2-uitstoot

Biomassa is resthout uit bossen en wordt verbrand om energie te creëeren. Uit onderzoek blijkt dat het stoken van biomassa meer CO2 uitstoot dan het gebruik van gas of steenkool. Niet duurzaam dus. Gemeentebelangen zet liever in op vormen van energie die wel duurzaam zijn en wil dat het college alternatieven voor biomassa onderzoekt. Dit kan bijvoorbeeld geothermie of aquathermie zijn, maar ook zonnepanelen op daken.

Naast een petitie heeft Gemeentebelangen ook een motie ingediend tegen een tweede biomassacentrale. De motie haalde het niet. Onder meer GroenLinks, VVD en D66 willen wel meer biomassa in Purmerend.

Bent u het met ons eens dat we zo snel mogelijk van biomassa af moeten en zeker geen tweede biomassacentrale moeten bouwen? Word dan lid van Gemeentebelangen! Met uw steun hebben we meer invloed in de gemeente. Of lees eerst meer over onze standpunten.


Lees meer recente berichten:

  • Open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) over aardgasvrij Purmerend
    Gemeentebelangen Purmerend heeft een open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) gestuurd. De brief gaat over aardgasvrij Purmerend en de problemen die bij het project in de wijk Overwhere-Zuid zijn ontstaan. De afgelopen weken is het Purmerendse project Aardgasvrij veel in het nieuws gekomen, zowel in lokale als in landelijke…
    Lees meer
  • Slechts 9% woningen in 2019 sociale huur
    Slechts 9% van de opgeleverde woningen in 2019 is sociale huur. Dat blijkt uit cijfers die Gemeentebelangen heeft opgevraagd bij wethouder Kroese (PvdA). GBP vindt het schokkend dat in onze gemeente zo weinig sociaal wordt gebouwd tot op heden.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *