GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen.

Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens aan te kunnen sluiten op de SVP. Gemeentebelangen ziet dit anders en startte daarom een petitie.

Biomassacentrale en CO2-uitstoot

Biomassa is resthout uit bossen en wordt verbrand om energie te creëeren. Uit onderzoek blijkt dat het stoken van biomassa meer CO2 uitstoot dan het gebruik van gas of steenkool. Niet duurzaam dus. Gemeentebelangen zet liever in op vormen van energie die wel duurzaam zijn en wil dat het college alternatieven voor biomassa onderzoekt. Dit kan bijvoorbeeld geothermie of aquathermie zijn, maar ook zonnepanelen op daken.

Naast een petitie heeft Gemeentebelangen ook een motie ingediend tegen een tweede biomassacentrale. De motie haalde het niet. Onder meer GroenLinks, VVD en D66 willen wel meer biomassa in Purmerend.

Bent u het met ons eens dat we zo snel mogelijk van biomassa af moeten en zeker geen tweede biomassacentrale moeten bouwen? Word dan lid van Gemeentebelangen! Met uw steun hebben we meer invloed in de gemeente. Of lees eerst meer over onze standpunten.


Lees meer recente berichten:

  • Maak kennis met de lokale politiek!
    Je hebt je altijd al geïnteresseerd voor politiek. Je zou daar best iets mee willen doen, maar het komt er nooit van. Grijp dan nu je kans! Gemeentebelangen Purmerend (GBP) organiseert op woensdag 28 augustus vanaf 19:30, in samenwerking met Kennispunt Lokale Politieke Partijen, een avond waar je kennis kunt…
    Lees meer
  • GBP kiest voor investeringen in woningbouw en veiligheid – Voorjaarsnota 2024
    Op donderdag 20 juni vergaderde de gemeenteraad over de Voorjaarsnota 2024. Een belangrijk moment, gezien de Voorjaarsnota in grote lijnen de kaders voor de begroting van de gemeente meegeeft. Politieke partijen geven aan waaraan de gemeente volgens hun aandacht en geld zou moeten besteden. Als het aan GBP ligt, zijn…
    Lees meer