GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen.

Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens aan te kunnen sluiten op de SVP. Gemeentebelangen ziet dit anders en startte daarom een petitie.

Biomassacentrale en CO2-uitstoot

Biomassa is resthout uit bossen en wordt verbrand om energie te creëeren. Uit onderzoek blijkt dat het stoken van biomassa meer CO2 uitstoot dan het gebruik van gas of steenkool. Niet duurzaam dus. Gemeentebelangen zet liever in op vormen van energie die wel duurzaam zijn en wil dat het college alternatieven voor biomassa onderzoekt. Dit kan bijvoorbeeld geothermie of aquathermie zijn, maar ook zonnepanelen op daken.

Naast een petitie heeft Gemeentebelangen ook een motie ingediend tegen een tweede biomassacentrale. De motie haalde het niet. Onder meer GroenLinks, VVD en D66 willen wel meer biomassa in Purmerend.

Bent u het met ons eens dat we zo snel mogelijk van biomassa af moeten en zeker geen tweede biomassacentrale moeten bouwen? Word dan lid van Gemeentebelangen! Met uw steun hebben we meer invloed in de gemeente. Of lees eerst meer over onze standpunten.


Lees meer recente berichten:

  • Bewoners van tijdelijke woningen niet meegenomen in participatietraject, GBP komt met voorstel
    Op 12 januari besprak de commissie Ruimte het plan om een tankstation en een autoherstelgarage aan de Verzetslaan te realiseren. Gemeentebelangen kan in principe instemmen met dit plan, maar stelde tijdens de vergadering bij monde van commissielid Hoekstra nog wel enige vragen aan de portefeuillehouder. Hoekstra vroeg zich onder meer…
    Lees meer
  • GBP wenst alle inwoners een gelukkig 2023!
    Het bestuur en de fractie van Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooi 2023 toe. Het eerste jaar van de ‘nieuwe’ fractie zit erop. In dit jaar heeft de fractie zich hard ingezet om onze standpunten te verkondigen in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten. Denk aan de actie voor de…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.