GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen.

Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens aan te kunnen sluiten op de SVP. Gemeentebelangen ziet dit anders en startte daarom een petitie.

Biomassacentrale en CO2-uitstoot

Biomassa is resthout uit bossen en wordt verbrand om energie te creëeren. Uit onderzoek blijkt dat het stoken van biomassa meer CO2 uitstoot dan het gebruik van gas of steenkool. Niet duurzaam dus. Gemeentebelangen zet liever in op vormen van energie die wel duurzaam zijn en wil dat het college alternatieven voor biomassa onderzoekt. Dit kan bijvoorbeeld geothermie of aquathermie zijn, maar ook zonnepanelen op daken.

Naast een petitie heeft Gemeentebelangen ook een motie ingediend tegen een tweede biomassacentrale. De motie haalde het niet. Onder meer GroenLinks, VVD en D66 willen wel meer biomassa in Purmerend.

Bent u het met ons eens dat we zo snel mogelijk van biomassa af moeten en zeker geen tweede biomassacentrale moeten bouwen? Word dan lid van Gemeentebelangen! Met uw steun hebben we meer invloed in de gemeente. Of lees eerst meer over onze standpunten.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer