GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan

Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen.

Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens aan te kunnen sluiten op de SVP. Gemeentebelangen ziet dit anders en startte daarom een petitie.

Biomassacentrale en CO2-uitstoot

Biomassa is resthout uit bossen en wordt verbrand om energie te creëeren. Uit onderzoek blijkt dat het stoken van biomassa meer CO2 uitstoot dan het gebruik van gas of steenkool. Niet duurzaam dus. Gemeentebelangen zet liever in op vormen van energie die wel duurzaam zijn en wil dat het college alternatieven voor biomassa onderzoekt. Dit kan bijvoorbeeld geothermie of aquathermie zijn, maar ook zonnepanelen op daken.

Naast een petitie heeft Gemeentebelangen ook een motie ingediend tegen een tweede biomassacentrale. De motie haalde het niet. Onder meer GroenLinks, VVD en D66 willen wel meer biomassa in Purmerend.

Bent u het met ons eens dat we zo snel mogelijk van biomassa af moeten en zeker geen tweede biomassacentrale moeten bouwen? Word dan lid van Gemeentebelangen! Met uw steun hebben we meer invloed in de gemeente. Of lees eerst meer over onze standpunten.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer