Burgerberaad Wonen gaat van start!

Burgerberaad Wonen gaat van start!

Nadat GBP zich in de gemeenteraad heeft ingespannen om Purmerend te verbinden aan het initiatief, zal het Burgerberaad Wonen Zaanstreek-Waterland op 1 april van start gaan met de Burgertop. Op deze dag komen 500 mensen uit de regio bijeen in een sporthal in Wormer. Tijdens deze Burgertop zullen de deelnemers de belangrijkste thema’s die de komende tijd behandeld moeten worden rondom het thema Wonen gaan bepalen.

Na de aftrap van het Burgerberaad op 1 april zullen de deelnemers nog verschillende keren bijeenkomen. Tijdens de ‘Burgerforum’ fase zullen inwoners zich verder verdiepen in de materie rondom Wonen door bijvoorbeeld een informatie- en inspiratiemarkt bij te wonen. De deelnemers werken de voorstellen in deze fase, die tot en met mei zal duren, verder uit. Over de uitgewerkte voorstellen zal tijdens de Burgerraad die op 1 juli plaatsvindt gestemd worden door alle deelnemers. De voorstellen die worden aangenomen zullen samen het Burgerakkoord vormen. Dit akkoord zal worden aangeboden aan alle 27 partners van het Burgerberaad, waaronder de gemeente Purmerend.

Namens Gemeentebelangen Purmerend zal Jordi Albers aanwezig zijn op de Burgertop. Dit doet hij op persoonlijke titel, want alle deelnemers van het Burgerberaad zijn aan elkaar gelijk. De organisatie vraagt om “je oordeel vanuit je professie uit te zetten en echt te luisteren naar wat de inwoners belangrijk vinden”. Wordt vervolgd!

N.B. Het Noordhollands Dagblad publiceerde op 31 maart dit artikel waarin inwoners hun motivatie om deel te nemen aan het Burgerberaad uitgebreid toelichten.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *