‘Nieuwe parkeerregels ramp voor stad’

‘Nieuwe parkeerregels ramp voor stad’

De nieuwe parkeerregels die de gemeente invoert in Purmerend, zijn een ramp voor de binnenstad. Dat betoogt Gemeentebelangen Purmerend. Hogere tarieven, minder plek voor bewoners en langer betaald parkeren zijn verkeerde stappen.

Gemeentebelangen zet zich in voor een binnenstad die goed bereikbaar is voor bezoekers en waar ook goed te parkeren is voor bewoners. Dat betekent voor ons dat er parkeergarages komen aan de randen van de stad en onder het Stadhuis. En dat bewoners in de buurt van hun woning kunnen parkeren.

Daarom dienen er plekken gereserveerd te zijn voor bewoners (vergunningsparkeerplekken) en voor bezoekers (parkeergarages). Het college kiest er echter voor om voor bewoners gereserveerde plaatsen open te stellen voor anderen, de parkeertarieven te verhogen (met 25%) en betaald parkeren tussen 21:00 uit te breiden (was tot 18:00). Die door de wethouder voorgestelde parkeerregels vindt Gemeentebelangen niet goed voor onze stad.

Betere parkeerregels voor stad

Gemeentebelangen zal de komende tijd werken aan voorstellen om de binnenstad bereikbaar en betaalbaar te houden. Voorstellen goed voor de ondernemers in onze binnenstad, bewoners van onze binnenstad en bewoners van onze stad die het stadje bezoeken. Lees hier meer over onze standpunten over verkeer.

We hopen dat onze inwoners naar de mooie binnenstad blijven gaan. Ondanks de slechtere bereikbaarheid voor mensen die met de auto gaan. Naast goede bereikbaarheid voor bezoekers met de auto pleit Gemeentebelangen ook voor een Purmerendse stadsbus om de binnenstad bereikbaarder te maken.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer