Notitie Jongerenraad naar raad

Notitie Jongerenraad naar raad

Al langer pleit Gemeentebelangen Purmerend voor het instellen van een Jongerenraad Purmerend. In deze raad nemen Purmerendse jongeren plaats die een serieuze stem krijgen in het beleid wat in de gemeente wordt gevoerd. Nu stuurt Gemeentebelangen samen met D66 een bespreeknotitie hiervoor naar de gemeenteraad.

In het partijprogramma van Gemeentebelangen is het instellen van een raad voor jongeren een prominent punt. Het is noodzakelijk om jongeren veel beter te betrekken bij de lokale politiek, en bij de samenleving als geheel. In verschillende gemeenten bestaat zo’n jongerenraad en is dit een succes, zoals in de gemeente Diemen.

Jordi Albers, fractieadviseur bij Gemeentebelangen en Bram Buskoop, raadslid bij de partij, benadrukken samen met D66 het belang van het betrekken van scholen bij het instellen van een dergelijke raad. Dat is essentieel om de verbinding tussen de jongeren in de jongerenraad en de jongeren in de stad te laten slagen.

Raad positief over jongerenraad

In een eerdere fase sprak de raad zich al positief uit over het voorstel. Een motie daarvoor werd toen niet aangenomen, omdat het verzoek was om een uitgebreidere notitie te schrijven. D66 en Gemeentebelangen hebben deze notitie nu samen opgesteld.

De hoop is dat de raad voor de zomer van 2020 goedkeuring geeft voor het instellen van de jongerenraad, zodat deze in 2021 van start kan gaan. Naast de jongerenraad heeft Gemeentebelangen nog meer ideeën voor het versterken van de lokale democratie.

Bekijk hier de bespreeknotitie


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer