Notitie Jongerenraad naar raad

Notitie Jongerenraad naar raad

Al langer pleit Gemeentebelangen Purmerend voor het instellen van een Jongerenraad Purmerend. In deze raad nemen Purmerendse jongeren plaats die een serieuze stem krijgen in het beleid wat in de gemeente wordt gevoerd. Nu stuurt Gemeentebelangen samen met D66 een bespreeknotitie hiervoor naar de gemeenteraad.

In het partijprogramma van Gemeentebelangen is het instellen van een raad voor jongeren een prominent punt. Het is noodzakelijk om jongeren veel beter te betrekken bij de lokale politiek, en bij de samenleving als geheel. In verschillende gemeenten bestaat zo’n jongerenraad en is dit een succes, zoals in de gemeente Diemen.

Jordi Albers, fractieadviseur bij Gemeentebelangen en Bram Buskoop, raadslid bij de partij, benadrukken samen met D66 het belang van het betrekken van scholen bij het instellen van een dergelijke raad. Dat is essentieel om de verbinding tussen de jongeren in de jongerenraad en de jongeren in de stad te laten slagen.

Raad positief over jongerenraad

In een eerdere fase sprak de raad zich al positief uit over het voorstel. Een motie daarvoor werd toen niet aangenomen, omdat het verzoek was om een uitgebreidere notitie te schrijven. D66 en Gemeentebelangen hebben deze notitie nu samen opgesteld.

De hoop is dat de raad voor de zomer van 2020 goedkeuring geeft voor het instellen van de jongerenraad, zodat deze in 2021 van start kan gaan. Naast de jongerenraad heeft Gemeentebelangen nog meer ideeën voor het versterken van de lokale democratie.

Bekijk hier de bespreeknotitie


Lees meer recente berichten:

  • Bewoners van tijdelijke woningen niet meegenomen in participatietraject, GBP komt met voorstel
    Op 12 januari besprak de commissie Ruimte het plan om een tankstation en een autoherstelgarage aan de Verzetslaan te realiseren. Gemeentebelangen kan in principe instemmen met dit plan, maar stelde tijdens de vergadering bij monde van commissielid Hoekstra nog wel enige vragen aan de portefeuillehouder. Hoekstra vroeg zich onder meer…
    Lees meer
  • GBP wenst alle inwoners een gelukkig 2023!
    Het bestuur en de fractie van Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooi 2023 toe. Het eerste jaar van de ‘nieuwe’ fractie zit erop. In dit jaar heeft de fractie zich hard ingezet om onze standpunten te verkondigen in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten. Denk aan de actie voor de…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.