‘Geen commercialisering van het Twiske’

‘Geen commercialisering van het Twiske’

Twiskegebied

Gemeentebelangen Purmerend wil geen commercialisering van het Twiskegebied. Voor Gemeentebelangen is het gebied een natuur- en recreatiegebied, met de nadruk op natuur. Er ligt nu echter een voorstel om er een commercieel, toeristische trekpleister van te maken met meer festivals en overnachtingen.

In een ambitiedocument van het recreatieschap staan de wensen om overnachtingen in het gebied toe te laten en het aantal festivals uit te bereiden. Dat brengt een discussie teweeg wat het Twiske voor gebied moet zijn: een van rust, natuur en recreatie, of een van festivals en toerisme.

Verschillende partijen vinden het prima als overnachtingen worden toegestaan en meer festivals in het gebied komen, maar voor Gemeentebelangen is het Twiske een natuur- en recreatiegebied. Een gebied waar mensen voor de dag komen om te recreëren, maar niet dag in dag uit kunnen blijven. Dat verstoort de natuur te veel. Bovendien zijn er voldoende festivals en overnachtigingsmogelijkheden in de regio.

Twiske = natuur- en recreatiegebied

Het aantal natuurgebieden in Nederland en in de provincie staat onder druk. Groen opofferen voor commerciële activiteiten vindt Gemeentebelangen geen goed idee. De gezondheid en recreatiemogelijkheden van inwoners zijn belangrijker dan de winsten van private partijen. Laat het Twiske vooral in zijn huidige vorm bestaan en maak geen grote aanpassingen die natuur kunnen aantasten.

Lees meer over de standpunten van GBP over natuur en milieu.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer