‘Geen commercialisering van het Twiske’

‘Geen commercialisering van het Twiske’

Twiskegebied

Gemeentebelangen Purmerend wil geen commercialisering van het Twiskegebied. Voor Gemeentebelangen is het gebied een natuur- en recreatiegebied, met de nadruk op natuur. Er ligt nu echter een voorstel om er een commercieel, toeristische trekpleister van te maken met meer festivals en overnachtingen.

In een ambitiedocument van het recreatieschap staan de wensen om overnachtingen in het gebied toe te laten en het aantal festivals uit te bereiden. Dat brengt een discussie teweeg wat het Twiske voor gebied moet zijn: een van rust, natuur en recreatie, of een van festivals en toerisme.

Verschillende partijen vinden het prima als overnachtingen worden toegestaan en meer festivals in het gebied komen, maar voor Gemeentebelangen is het Twiske een natuur- en recreatiegebied. Een gebied waar mensen voor de dag komen om te recreëren, maar niet dag in dag uit kunnen blijven. Dat verstoort de natuur te veel. Bovendien zijn er voldoende festivals en overnachtigingsmogelijkheden in de regio.

Twiske = natuur- en recreatiegebied

Het aantal natuurgebieden in Nederland en in de provincie staat onder druk. Groen opofferen voor commerciële activiteiten vindt Gemeentebelangen geen goed idee. De gezondheid en recreatiemogelijkheden van inwoners zijn belangrijker dan de winsten van private partijen. Laat het Twiske vooral in zijn huidige vorm bestaan en maak geen grote aanpassingen die natuur kunnen aantasten.

Lees meer over de standpunten van GBP over natuur en milieu.


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.