Nieuwe locatie voor De Woonplek

Nieuwe locatie voor De Woonplek

nieuwe locatie voor De Woonplek

Er komt als het aan Gemeentebelangen ligt een nieuwe locatie voor De Woonplek. De wethouder komt nu ook met een voorstel om te kijken welke locaties er nog meer mogelijk zijn.

Het is fijn dat de wethouder luistert naar inwoners en met een aangepast voorstel omtrent De Woonplek komt: de locatie ligt nog niet vast, maar wordt samen met de raad en experts naar gezocht. Het is echter een dusdanig ander voorstel, dat het eigenlijk opnieuw naar de commissievergadering moet. Zo is het proces zorgvuldiger en kunnen inwoners van de stad inspreken over het nieuwe proces.

Wethouder Kroese paste recent zijn voorstel aan om De Woonplek te realiseren op een locatie vlakbij de nieuwbouwwijk Klein Where. De keuze voor die locatie leidde tot protest van omwonenden en experts, die de locatie niet geschikt achten. Dat werd ook duidelijk tijdens de commissievergadering, waar veel omwonenden hun zegje mochten doen.

Naar aanleiding van de vergadering past de wethouder zijn voorstel aan; daar is Gemeentebelangen ook blij mee. Het gaat echter niet om een kleine aanpassing, maar de hele procedure is gewijzigd. Dan is het gebruikelijk dat het oude voorstel wordt ingetrokken en een nieuw voorstel naar de gemeenteraad komt.

Nieuwe locatie De Woonplek

GBP is blij dat de wethouder met een ander voorstel komt, waarbij de locatie voor De Woonplek nader onderzocht wordt. In plaats van een locatie voor te leggen aan de raad, zal nu samen met zorgpartijen en raadsleden gezocht worden naar een geschikte locatie, aan de hand van een aantal criteria die worden opgesteld. “Prima dat eerst de criteria worden vastgelegd voor de locatie en daarbij een plek wordt gezocht”, aldus GBP-raadslid Rijn Buskoop.

Wel is het vreemd dat de wethouder eerst op vragen van Gemeentebelangen antwoordde dat hij geen andere mogelijkheden ziet om De Woonplek te vestigen, maar nu ineens wel graag wil zoeken naar een andere locatie.

Gemeentebelangen berichtte al eerder over De Woonplek. Lees de berichten hier:
– 18 februari 2020: Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’
– 5 februari 2020: Gemeentebelangen wil ‘Woonplek’ op andere plek
– 17 januari 2020: ‘College faalt bij communicatie De Woonplek’


Lees meer recente berichten:

 • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
  Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
  Lees meer
 • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
  De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
  Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Één reactie

 1. n.vet schreef:

  op de plek van de afgebrande manage bij de ijsbaan mooie ruimte

Reacties zijn gesloten.