Nieuw locatieonderzoek voor De Woonplek

       
   

Nieuw locatieonderzoek voor De Woonplek

Er komt een nieuw locatieonderzoek naar een geschikte locatie voor De Woonplek. Daartoe heeft de gemeenteraad op 28 mei 2020 besloten. Gemeentebelangen is blij dat er een nieuw proces komt. Wel is het zaak dat de raad en toekomstige omwonenden goed worden betrokken.

De Woonplek is al maanden een veelbesproken onderwerp in Purmerend. Er zou een voorziening voor mensen met een complexe zorgvraag komen op het Oudelandsdijkje, vlakbij het politiekantoor. Het college heeft dit plan niet op een goede manier gepresenteerd en omwonenden vonden het plan niks. Dankzij de acties van bewoners en onder meer steun van Gemeentebelangen, is de locatie nu uit het voorstel gehaald voor opvang voor deze doelgroep.

Gemeentebelangen is blij dat de wethouder nu een stap terug doet en met de raad en zorgpartijen gaat kijken naar een geschikte locatie. Een goed locatieonderzoek voor De Woonplek is daarbij van belang. Er moet hiervoor een duidelijk tijdspad komen waarin komt te staan in welke fase wie op welke manier wordt betrokken.

Zorg voor onze inwoners

Dat deze groep mensen opvang nodig heeft, staat buiten kijf. Als gemeente hebben we een zorgplicht voor iedere inwoner. Het college overlegt met zorgpartijen voor de juiste manier van opvang. De raad denkt vervolgens mee over waar dit het beste gerealiseerd kan worden.

Gemeentebelangen wilde wel dat de wethouder met een procesvoorstel komt en dat de raad de mogelijkheid heeft deze te bespreken. Het ging in dit dossier helaas vaak mis omtrent het betrekken van inwoners, dus het is zaak nu een goed plan te hebben. De verwachting is dat dit plan er rond de zomer moet liggen.

Locatieonderzoek Woonplek: geen Oudelandsdijkje

Minder tevreden zijn we over de uitspraken van de wethouder dat de oude locatie nog niet uit beeld is. Dit omdat de wethouder aangeeft aan dat de criteria nog moeten worden vastgesteld en daarom geen enkele locatie valt uit te sluiten. Na alle commotie over de locatie is voor Gemeentebelangen echter helder dat Oudelandsdijkje geen geschikte locatie is. Daar zullen we dan ook op inzetten.

Lees hier de veelgestelde vragen over De Woonplek.


Lees meer recente berichten:

  • Blog Michel: ‘Het gemak van nee’
    Elke maand verschijnt er een blog van een van onze actieve leden, over een actueel onderwerp. Deze maand schrijft Michel van den Brun een blog. Het gaat over tegenwerking om bestaande procedures in de gemeente voor inwoners makkelijker te maken. Over het gemak van nee zeggen. Door: Michel van den…
    Lees meer
  • ‘Politiek wil windmolens rondom Purmerend’
    Een schrikbeeld voor veel inwoners: aan alle kanten van Purmerend windmolens en grote zonneweides op grond rondom onze stad. Toch kan het realiteit worden, als naar verschillende politieke partijen van Purmerend en Beemster wordt geluisterd. Het gemeentebestuur van de Beemster sluit windturbines rond Purmerend niet uit, en ook de Purmerendse…
    Lees meer

close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *