‘Gemeente controleert hout Stadsverwarming niet’

‘Gemeente controleert hout Stadsverwarming niet’

De gemeente Purmerend controleert niet waar het hout dat wordt gebruikt bij de Stadsverwarming Purmerend (SVP) vandaan komt. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop.

Onder meer naar aanleiding van de uitzending van het televisieprogramma De Hofbar, stelde Gemeentebelangen vragen aan het college van B&W. In de uitzending wilde verslaggever Rutger Castricum bij de SVP vragen waar het hout voor de SVP vandaan komt. Maar niemand wilde de journalist te woord staan.

College heeft geen idee van oorsprong hout SVP

Verbijsterd door de reactie van de SVP, wilde Buskoop van het college van B&W dan maar weten waar de SVP het hout vandaan haalt en hoe het wordt gecontroleerd. De gemeente Purmerend is immers 100% aandeelhouder van de Stadsverwarming. En zou als aandeelhouder hiervan toch goed op de hoogte moeten zijn.

Niets is helaas minder waar. College van B&W wil geen antwoord geven op de vragen en verwijst naar de Stadsverwarming. Vragen waar de journalist dus eerder ook al geen antwoord kreeg bij de SVP. Buskoop is erover verbolgen: “Eerst stuurt de Stadsverwarming een journalist zonder antwoorden weg, dan zegt het college ‘ga maar naar de SvP’. Het is verbijsterend dat niemand antwoord kan of wil geven op simpele vragen. We beraden ons dan ook op vervolgstappen.”

Antwoorden moeten beschikbaar komen

Gemeentebelangen wil de antwoorden van het college hebben. “Het is ontoelaatbaar dat de gemeenteraad van Purmerend geen inzicht krijgt in waar het hout vandaan komt. Een groot deel van onze inwoners maakt gebruikt van de SVP. Als raadslid hoor je dan volledig ingelicht te worden.”

Bent u het met ons eens dat er transparantie moet komen over waar het hout voor de Stadsverwarming vandaan komt en hoe het hout wordt gecontroleerd? Steun onze missie voor zoveel mogelijk transparantie en word lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Gemeentebelangen presenteert radicaal vernieuwend verkiezingsprogramma
    Gemeentebelangen Purmerend heeft zaterdag 16 oktober zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. De lokale beweging zet in op fors meer betaalbare woningen, het organiseren van referenda en het helpen van lagere en middeninkomens bij de energietransitie. Het hele verkiezingsprogramma is hier te vinden.
  • GBP wil weten: ‘Wat vindt u belangrijk?’
    Gemeentebelangen Purmerend (GBP) doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november. Net als buiten verkiezingstijd is GBP actief in onze mooie gemeente. Er is een team met enthousiaste kandidaten die zich willen inzetten voor een mooier en beter Purmerend en Beemster en wil weten wat u belangrijk vindt voor de komende jaren.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *