‘Gemeente controleert hout Stadsverwarming niet’

‘Gemeente controleert hout Stadsverwarming niet’

De gemeente Purmerend controleert niet waar het hout dat wordt gebruikt bij de Stadsverwarming Purmerend (SVP) vandaan komt. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop.

Onder meer naar aanleiding van de uitzending van het televisieprogramma De Hofbar, stelde Gemeentebelangen vragen aan het college van B&W. In de uitzending wilde verslaggever Rutger Castricum bij de SVP vragen waar het hout voor de SVP vandaan komt. Maar niemand wilde de journalist te woord staan.

College heeft geen idee van oorsprong hout SVP

Verbijsterd door de reactie van de SVP, wilde Buskoop van het college van B&W dan maar weten waar de SVP het hout vandaan haalt en hoe het wordt gecontroleerd. De gemeente Purmerend is immers 100% aandeelhouder van de Stadsverwarming. En zou als aandeelhouder hiervan toch goed op de hoogte moeten zijn.

Niets is helaas minder waar. College van B&W wil geen antwoord geven op de vragen en verwijst naar de Stadsverwarming. Vragen waar de journalist dus eerder ook al geen antwoord kreeg bij de SVP. Buskoop is erover verbolgen: “Eerst stuurt de Stadsverwarming een journalist zonder antwoorden weg, dan zegt het college ‘ga maar naar de SvP’. Het is verbijsterend dat niemand antwoord kan of wil geven op simpele vragen. We beraden ons dan ook op vervolgstappen.”

Antwoorden moeten beschikbaar komen

Gemeentebelangen wil de antwoorden van het college hebben. “Het is ontoelaatbaar dat de gemeenteraad van Purmerend geen inzicht krijgt in waar het hout vandaan komt. Een groot deel van onze inwoners maakt gebruikt van de SVP. Als raadslid hoor je dan volledig ingelicht te worden.”

Bent u het met ons eens dat er transparantie moet komen over waar het hout voor de Stadsverwarming vandaan komt en hoe het hout wordt gecontroleerd? Steun onze missie voor zoveel mogelijk transparantie en word lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer