Jordi Albers lijsttrekker voor Gemeentebelangen bij verkiezingen

Jordi Albers lijsttrekker voor Gemeentebelangen bij verkiezingen

De algemene ledenvergadering van Gemeentebelangen Purmerend (GBP) heeft de kandidatenlijst voor de verkiezingen van november 2021 unaniem goedgekeurd. Jordi Albers, al twee jaar actief als fractieadviseur bij Gemeentebelangen, is lijsttrekker. GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop en raadslid Rijn Buskoop keren niet terug na de volgende verkiezingen.

Gemeentebelangen-lijsttrekker Jordi Albers over de kandidatenlijst

Na lijsttrekker Jordi Albers, komen op de lijst (2) Sandra Hoekstra, (3) Raoul Soest, (4) Marcella Gerritsen Plaggert, (5) Mark Uitterhoeve, (6) Bas Poot en (7) Els ten Brinke. Lijsttrekker Jordi Albers kijkt er naar uit om met deze kandidaten de komende vier jaar zich in te zetten voor een nieuwe politieke cultuur in Purmerend.

Albers: “Het is mooi om te zien hoe onze beweging de afgelopen jaren is gegroeid. Samen met de andere zes hebben we een sterke lijst met kandidaten met energie die zin hebben om zich hard te maken voor een mooiere gemeente.” Op de lijst staan jongeren en mensen van hogere leeftijd, mannen en vrouwen en mensen met een meer praktische en meer theoretische opleiding. “Met de kandidaten gaan we ons inzetten voor een nieuwe politieke cultuur, fors meer betaalbare woningen en een lagere energierekening”, vertelt Albers.

V.l.n.r. Bas Poot, Sandra Hoekstra, Raoul Soest, Jordi Albers, Mark Uitterhoeve, Marcella Gerritsen Plaggert, Els ten Brinke

Geen terugkeer huidig fractievoorzitter

Huidig GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop is ook zeer tevreden met de voorliggende lijst. Hij keert zelf niet terug, onder meer vanwege studie-activiteiten. Raadslid Rijn Buskoop blijft actief in het bestuur van de beweging als interim-voorzitter. Albers bedankt beide raadsleden voor hun inzet in de afgelopen jaren. “De afgelopen jaren heeft Gemeentebelangen zich gepresenteerd als het alternatief voor de huidige politiek”, vertelt Albers. “Met keuzes voor meer directe democratie, stevige aanpak van de woningnood en een lagere energierekening hebben we ons kunnen laten zien. Daarbij zijn de huidige raadsleden uiteraard belangrijke spelers geweest.”

Begin oktober zal Gemeentebelangen ook het verkiezingsprogramma presenteren. Het programma is tot stand gekomen door gesprekken te voeren met inwoners, door te kijken wat er de komende vier jaar zal spelen en dankzij input van allerlei organisaties. Gemeentebelangen-lijsttrekker Jordi Albers zal dan verder toelichten waar GBP zich de komende vier jaar voor zal inzetten.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer